Welke soorten fotos zijn er ?

Wil jij ook een mooi en origineel cadeau weggeven? Dan heb ik een leuke tip voor je. Op fotokaders bestellen heb je een ruim assortiment aan fotokaders waaronder ook de houten fotokaders. Hout past bijna overal bij omdat je er zo veel verschillende kleuren in hebt. Wat dacht je van licht eikenhout of ga je juist voor donker grenen hout niets is onmogelijk. Maar ook aluminium en kunstof kaders worden vandaag de dag veel verkocht. Deze materialen zorgen er weer voor dat donker foto’s beter uitgelicht raken.

Een perfecte passe partout

Je kent het wel waarschijnlijk wanneer je een foto wil vervangen dat je eigenlijk zoiets hebt van dit kleurt niet mooi bij elkaar. Het is natuurlijk zonde om dan een nieuw fotolijstje te moeten kopen. Nu heb ik online een mogelijkheid gevonden dat je ook gewoon een losse passe partout kan laten maken. Het maakt niet uit welke vorm jij wil je kunt alles bestellen op de passe partout webshop. Let er wel op dat de passe partout groter is dan jouw foto. Door het grotere fotolijstje creëer je met een nieuw passe partout een nieuwe achtergrond. Bijvoorbeeld bij een foto van 30×45 CM kun je het beste in een fotokader met passe partout nemen van 40×60 CM. 

Het juiste fotokader kiezen

Wil je een foto goed tot zijn recht laten komen dan heb je een groter fotokader nodig in vergelijking met jouw foto. Bijvoorbeeld bij een foto van 13×13 CM dien je te plaatsen in een passe partout en fotokader van 20×20 CM. Zodoende creëer je dan de achtergrond. Probeer wel altijd bij een donkere foto een lichte passe partout te plaatsen en vice versa. Zo zorg je ervoor dat je foto eruit springt. Heb je dan ook nog een donkere omlijsting bij een lichte passe partout dan zul je zien dat de foto meer straalt. Wil je het juist lichter probeer het dan met een lichte foto en dan een donkere passe partout en weer een aluminium of kunststof fotokader.

Passe Partout op maat gemaakt.

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om een passe partout op maat te laten maken. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de juiste precieze maten van zowel het fotokader weet alsmede de foto. Dit omdat er bij het snijden altijd een stuk van 0,25 CM kleiner gesneden wordt. Ook is het mogelijk bij een passe partout op maat dat je hem kleiner maakt dan je foto kader wanneer je bijvoorbeeld een kleinere foto hebt. Maar ook de vorm zou je kunnen kiezen zoals rond of juist vierkant. Of wat dacht je van een romantisch hart ?