Welke soorten lijsten zijn er

Er zijn zoveel keuzes voortaan in fotolijstjes. Of je nu kiest voor een collagelijsten

of een van de vele standaard fotolijstje. Ook vind je ze in vele soorten en maten. Zo heb je de klassieke dikke houten of aluminium randen maar ook het moderne slanke effect van dunne randen. Wil je het perfect lijstje uitzoeken dan moet je goed nadenken over de materiaalkeuze. Zo heb je vele lichte en donkere effecten met kunstof of hout. Maar het moet natuurlijk ook praktisch zijn zodat je het niet elke week hoeft af te stoffen.

Waarom een collage lijst?

Een collage lijst wordt vaak gebruikt voor grote gezinnen of grote families. Ze variëren van 2 fotos in 1 lijst tot wel 20 fotos in 1 lijst. Maar wat past het beste bij je ? Wanneer je een avontuur bent deed je vroeger de fotos vastmaken met een magneetje op de koelkast maar tegenwoordig heb je de meest prachtige collages. Veel collage lijsten hebben dezelfde vormen aan elkaar verbonden zitten maar niet in altijd in een rechte vorm. Vaak zie je dat deze opbouwend werken. Maar wil je jouw gezin in het midden in een grotere lijst en de rest van de familie eromheen in kleiner lijstjes dan is dit zeker ook mogelijk.

Hangende collagelijsten vs multifunctionele collage lijsten

Waar vroeger vaak voor de hangende variant werd gekozen is dit tegenwoordig anders. Zo is nu de trend dat je de foto lijstjes zowel verticaal als horizontaal moet kunnen hangen. Dit zorgt voor een vernieuwd effect zonder dat je hiervoor nieuwe materialen aan hoeft te schaffen. Dankzij dat ze horizontaal en verticaal inzetbaar zijn kun je ze dus ook regelmatig in andere ruimtes hangen. Bij de materiaalkeuze is het verstandig om licht houten kleuren en aluminium lijsten op een donkere ondergrond te plaatsen. Of wanneer de ondergrond licht is kun je voor grenen houten en kunstof zwarte lijsten kiezen. Er zit dus altijd wel iets voor jou bij!

Wat is het effect van de verschillende materialen?

Het is belangrijk om een goede keuze te maken in materialen. Je wilt uiteraard niet dat het vloekt met elkaar of een goedkope uitstraling geeft. Hiervoor moet je letten op de kleuren die je nu al in de ruimte gebruikt. Maar daarnaast is het zeker zo belangrijk dat de fotolijsten passen bij de accessoires in de ruimte. Zo kun je in een lichte ruimte het beste kiezen voor donker hout of donker kunstof. En in lichte ruimtes heb je meer keuze zoals aluminium, licht kunstof of licht houten lijsten. Hoe lichter of donkerder je gaat hoe meer de foto’s eruit gaan springen.