Welke voordelen brengt vloerverwarming met zich mee?

Er kan worden vastgesteld dat steeds meer mensen er in hun woning voor kiezen om gebruik te maken van vloerverwarming. Dat heeft grotendeels te maken met de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Vroeger gingen mensen er vaak vanuit dat vloerverwarming er alleen maar voor zorgt dat u op een comfortabele manier op sokken of bijvoorbeeld uw blote voeten doorheen het huis kon lopen. Uiteraard is dat lang niet het enige voordeel waar u op kunt rekenen. Bent u benieuwd naar welke voordelen er precies allemaal verbonden zijn aan het gebruik van vloerverwarming? Wij zetten ze graag even allemaal voor u op een rijtje hier op deze pagina! 

  1. 1.) Er wordt een aangename warmte gerealiseerd 

Vloerverwarming kenmerkt zich door een enorm stralingsoppervlak. Ze weet zelfs op een lage temperatuur een aangename warmte te creëren in huis. In vergelijking met het gebruik van radiatoren kan er dan ook worden vastgesteld dat de ruimte prettig wordt verwarmd terwijl de luchttemperatuur toch laag kan worden gehouden. 

  1. 2.) Vanuit esthetisch oogpunt een interessante keuze 

Heel wat mensen kiezen eveneens voor het integreren van vloerverwarming in hun huis omdat ze op die manier kunnen genieten van een zeer interessant esthetisch voordeel. U dient namelijk geen radiatoren in de ruimte te plaatsen. De vloerverwarming bevindt zich onder de vloer waar ze volledig aan het zicht onttrokken is. Het ontbreken van radiatoren zorgt er niet alleen voor dat uw ruimte bovenvloers strak kan worden gehouden, daarnaast nemen ze uiteraard ook geen ruimte in beslag. Dit maakt het gebruik van vloerverwarming zowel interessant in kleine als in grote woningen. 

  1. 3.) Het energieverbruik blijft beperkt 

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven geldt voor vloerverwarming dat ze er in slaagt om een aangename temperatuur te realiseren in huis terwijl de luchttemperatuur toch laag kan worden gehouden. Het gevolg hiervan is onder meer dat er een mooie, financiële meerwaarde kan worden gerealiseerd op de energiefactuur. Ook dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. 

  1. 4.) Eenvoudig combineerbaar 

In de praktijk is het zo dat vloerverwarming ontzettend eenvoudig kan worden gecombineerd met andere systemen. Het gaat hierbij dan onder meer om warmtepompen en zonnepanelen. Door deze verschillende systemen met elkaar te combineren kan er uiteindelijk nog meer worden bespaard op de energiefactuur. 

  1. Welk soort vloerverwarming plaatsen? 

De bovenstaande voordelen die zijn verbonden aan vloerverwarming spreken wellicht wel voor zich. Veel mensen stellen zich echter ook nog de vraag van welk type vloerverwarming ze nu het beste gebruik kunnen maken. Er wordt vaak niet bij stilgestaan, maar er zijn op de markt twee verschillende vormen van vloerverwarming terug te vinden, namelijk: 

  • Vloerverwarming die werkt met de centrale verwarming (en dus op water); 
  • Vloerverwarming die werkt met elektriciteit; 

Beide vormen van vloerverwarming kunnen de moeite waard zijn om te overwegen. Hou er wel rekening mee dat alles bij elkaar gezien de vloerverwarming die werkt met de centrale verwarming als het meest interessant wordt beschouwd. Dit niet alleen omdat er niet veel onderhoud voor is vereist, maar ook omdat ze aanzienlijk zuiniger is in verbruik in vergelijking met elektrische vloerverwarming. Dit is zeker iets om rekening mee te houden. Voor vloerverwarming kijk je op CV-compleet.nl.