Wijntips voor in de zomer

Wat tijdens een warme zomerdag zeker niet mag ontbreken is een goed glas wijn. In dit artikel lees je daarom hoe je lekker thuis kan genieten van een goed wijntje. Zo vind je lekkere wijntips en staat hoe je je wijnglas kan personaliseren, bijvoorbeeld door de wijnglazen te bedrukken.

Een goede wijnglas is het halve werk

Of dat je nou gaat picknicken of barbecueën, door een goede wijnglas te kiezen hoef je niet de hele tijd heen en weer te lopen. Door je wijnglas te personaliseren heb je én een leuke herinnering en schenk je de wijn niet te vol in. Ben je een ondernemer? Dan heb je waarschijnlijk vaak te maken met personeel die de glas te vol inschenken. Met een ontwerp op je glas weet je meteen wanneer je de glas te hoog inschenkt. Zo kan je langer van je drank genieten!

Hoe houd je de wijn koel in de zomer?

Kies je rode wijn? Dan moet ie tussen de zestien en achttien graden zijn. Bewaar de rode wijn dus niet in de kamer, maar ergens in de kelder. De temperatuur van het bewaren is essentieel voor de smaak. Warme wijn smaakt vaak wat zachter en zoeter. Het beste kan je gebruik maken van een wijnkoeler.

Een goed zomerse wijn is licht

Je kan een goed zomers wijntje vergelijken met de zomerse temperaturen: Het hoort fris en licht te zijn. Niet complex en sterk dus, want dan ben je na één glas klaar. Zonde! Zo moet je niet kiezen door Franse wijnklassiekers uit bijvoorbeeld de Rhône. Een betere wijn is bijvoorbeeld de Riessling. Wijn met weinig alcohol is veel prettiger. Wil je toch voor een zware wijn gaan? Dan is het aanraden om het zo koel mogelijk te drinken. Anders proef je alleen de alcohol nog!