Verrijk je woning met je eigen gemaakte woonaccessoires!

Woonaccessoires zijn de kers op de taart, ze kleden je woonruimte pas echt aan. Natuurlijk kun je deze gewoon kopen bij Ikea of een andere woonwinkel, maar hoe leuk en persoonlijk is het om je eigen woonaccessoires te maken? Hier vind je 2 ideeën voor het maken van sfeervolle accessoires.

Bewaar je kleine plantjes in een leuk plantenpotje

Je kent ze wel, de kleine cactussen. De groene plantjes zijn een verrijking voor ieder interieur. Maar wat een leuke nieuwe dimensie is, is het plaatsen van de cactus in een weckpot. Je plaatst de weckpot op z’n kop, haalt de cactus uit het bakje en plaatst het op de dop. Vervolgens draai je de dop weer op de pot en je hebt een cactus op de kop! Uiteraard moet je de deksel aan de zijkant voorzien van een paar gaatjes voor de nodige lucht.

Bewaar je herinneringen in een eigen gemaakte fotohouder

Wat is er persoonlijker dan foto’s. Verrijk je woning met leuke herinneringen door je eigen fotohouder te maken. Dit is eenvoudig te maken door gips in een vorm te gieten, bijvoorbeeld in een ijsklontjesvorm. Zodra je de vormpjes gegoten hebt is het een kwestie van een stuk ijzerdraad buigen en in het vormpje steken. Eventjes drogen en voilá! Je hebt je eigen gemaakte fotohouder. Vervolgens kun je ze nog verder personaliseren door ze een mooi kleurtje te verven.

Zoek je nog meer leuke ideeën om jouw huis verder te personaliseren? Bekijk dan ook eens onze interieur ideeën. Doe inspiratie op en maak van jouw woning je eigen paradijsje!

TIP: Ben jij handig? Lees dan ook eens onze blog over het inblazen van nieuw leven in oude meubels!