3 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Het inrichten van een kleine badkamer kan een klus zijn waarbij je soms met je handen in je haren zit. Hoe zorg je ervoor dat je de kamer mooi inricht zonder dat het te druk oogt. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet die jou op weg kunnen helpen!

Maak ruimte met verlichting

De keuze van verlichting is een belangrijke, omdat verlichting een kamer groter of kleiner kan doen lijken. Wil je een ruimte groter maken? Zorg dan voor voldoende licht. Denk hierbij niet alleen aan sfeerverlichting, maar bijvoorbeeld ook aan spots boven de spiegel of verlichting boven het bad. Ook daglicht speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Hoe meer daglicht er in de badkamer valt, des te groter de ruimte oogt. Zorg dus dat er voldoende ramen aanwezig zijn.

De douchewand draagt ook een steentje bij

Elke badkamer heeft een douche, en hier hoort ook een douchewand en -gordijn bij. Een stenen wand zorgt ervoor dat de ruimte een stuk kleiner lijkt. Kies je voor een doorzichtige wand van glas, dan zorg je dat de ruimte groter oogt.

Benut de ruimte die je hebt

Wanneer je weinig ruimte in je badkamer hebt, dan is het verstandig om de ruimte goed te benutten. Zorg ervoor dat je spullen goed opbergt, hiervoor is een goede opbergkast van groot belang. Hierin kun je bijvoorbeeld elektronische apparaten opbergen, zoals een föhn. Maar ook handdoeken en toiletspullen kun je prima opbergen in de kast. Dit zorgt voor een rustigere omgeving en daarmee ook een ruimterijkere omgeving.

Weinig ruimte hebben zorgt vaak voor problemen met de inrichting. Maar niet als je gebruik maakt van onze handige tips! Heb je een keuken met weinig ruimte? Lees dan ook eens onze handige tips voor het inrichten van een kleine keuken.

TIP: Kan jouw badkamer wel wat meer sfeer gebruiken? Geef jouw badkamer meer sfeer met leuke accessoires!