De impact van een vloer op je interieur

Heb je plannen om binnenkort te gaan verhuizen, of wordt het tijd dat je je woning renoveert? Dan hoort daar waarschijnlijk een mooie nieuwe vloer bij. Maar wist je dat een vloer ook een grote impact kan hebben op je interieur? In dit artikel wordt besproken op welke manieren dit het geval kan zijn.

Het type vloer

Bepaalde soorten vloeren vragen om een hele andere inrichting dan andere vloeren. Heb je kinderen, of komen er vaak kinderen over de vloer? Dan kun je het beste voor een duurzame vloer gaan die makkelijk te onderhouden en schoon te maken is.

De vloer als sfeerbepaler

De vloer in je huis bepaalt voor een groot deel de sfeer. Hier kun je zowel qua type als qua kleur vloer rekening mee houden. Bij een koele inrichting kun je ervoor kiezen om een tegelvloer te plaatsen, maar bij een warmere inrichting is een houten vloer juist geschikt. Heb je nog geen meubels aangeschaft, dan kun je er ook voor kiezen om eerst de vloer te leggen en daarna pas op zoek te gaan naar bijpassende meubels. Ga je voor een vloer met neutrale patronen of kleuren, dan kun je ervoor kiezen om kleurrijke meubels en accessoires aan te schaffen. Beschikt je vloer over verschillende patronen? Dan is het waarschijnlijk mooier als je het kleurgebruik voor de rest van je inrichting minimaal houdt.

Praktische zaken

Het kiezen van een geschikte vloer kan natuurlijk erg persoonlijk zijn. Knoei je vaak? Kies dan voor een vloer waarbij het makkelijk is om vlekken te verwijderen. Als je huisdieren hebt is een gladde vloer ideaal, bijvoorbeeld een tegelvloer. Denk er ook over na of je het huis tijdelijk of langdurig zal bewonen. Tapijt verwijderen gaat bijvoorbeeld relatief makkelijk, terwijl dit bij andere soorten vloeren een nogal tijdrovende klus kan zijn. Bij het ontruimen van een huis wil je natuurlijk het liefst dat alles zo snel en efficiënt mogelijk verloopt. Afhankelijk van de woonduur kun je ook nog eens bedenken of het het waard is om vloerverwarming te nemen.